Må jeg tage druesukker med ind i New Zealand?

af

Jeg er i gang med at pakke til fem ugers adventurerejse i New Zeland og Australien. Og udover det sædvanlige habengut som tøj, tandbørste og gode sko, er dosmersedlen forud for afrejsen fyldt med diabetes-relaterede ting. Fx som at få en seddel fra ambulatoriet på, at jeg skal medbringe insulin og nåle i håndbagagen.

Hver rejsedestination byder på sin udfordring, og i New Zealand må man ikke tage mad med ind i landet. For mig har det været lidt en stressfaktor, for på min rejse skal jeg være aktiv ude i naturen og er derfor afhængig af mit druesukker. Og helt ærligt: Kan jeg slippe for at rende rundt efter druesukker, når jeg ankommer til New Zealand efter en meget lang rejse, så vil det være super.
Så spørgsmålet er: Er druesukker en fødevare? Må jeg tage druesukker med ind i New Zealand?
Jeg endte med at skrive til myndighederne for at spørge, og svaret er, at jeg gerne må tage druesukker med, men skal huske at angive det på en indrejseformular.
At rejse med diabetes kræver mange gange ekstra forberedelse. Men er ikke umuligt. Og jeg glæder mig 🙂

Skriv et svar