Opture og nedture !

af

Jeg havde egentlig et indlæg klar d. 07 december, men pga en virus i halsen, var jeg ikke frisk nok til at lægge det på……. Og det var et held.
Mit oprindelige oplæg handlede om at jeg havde overgivet mig til kulhydrater og accepteret et liv med medicin og et liv med større mulighed for sygdomme.
Heldigvis gav min virus mig, den ro og tænketid jeg havde brug for, til at vende en skude (og hjerne )på afveje.

Den sidste halvanden måned er det faktisk ikke gået så godt med min diabetes og derved heller ikke for mig.
Jeg blev ramt af 2 måneders kritisk økonomi der gjorde, at jeg ikke kunne holde mine rutiner omkring den sunde low carb kost og i fortvivlelsen mistede jeg også lyst og energi til motion.

Alt hænger desværre sammen, så da jeg ikke havde råd til at købe den mad min krop var vant til for at holde en god energi ( LCHF ), mistede jeg også hurtigt lysten til at gå min daglige tur.

Måske er der mange der ikke til dagligt går og tænker, hvordan forkert kost kan gøre det tæt på umuligt at passe diabetes.

Hvis hjernen ikke får den mad der giver god energi, kan den ikke hjælpe dig til at være stærk og støtte dig i andre sunde valg.

JEG mærkede i hvert fald hurtigt, at jeg efter et par dage med pasta og ketchup, dårligt kunne komme op af sofaen, og faldt i søvn til tv, meget oftere end jeg gjorde før.
Da kroppen så ikke var i samme bevægelse mere, smittede det af på mit humørmæssige overskud, der derefter begyndte at fortælle min hjerne at løsningen til at blive glad, var hurtig mad med FLERE kulhydrater…………………….. og chokolade…………….. som pludselig flyttede ind som en daglig del af mine aftener.

Det var faktisk lidt øv, for jeg var jo lige blevet afvænnet for sukker for 2 måneder siden !!!!!!!!!!!!

Udover at slik, chokolade og andet ofte æder en stor del af mad budgettet, så er en indkøbstur UDEN sukker også meget hurtigere og nemmere da man både sparer tid og slipper for den dårlige samvittighed når snacken er spist.

Som jeg har fortalt før, så bruger jeg facebook meget til at hente og dele viden.
Omkring LCHF bruger jeg KUN ( lchf stort vægttab), da den uden tvivl, er den LCHF gruppe med de sødeste og mest hjælpsomme medlemmer og med en administrator der er nærværende og støttende. ( også for folk med diabetes )

Da de sidste 2 måneder viste mig HVAD der sker både fysisk og psykisk for mig, når jeg ikke spiser LCHF til de fleste måltider, er der for mig ingen tvivl mere.
Jeg glæder mig til juleaften og til min mors and, sovs og brunede kartofler… .og til julefrokost med mine søskende i juledagene, men til dagligt vil jeg bestræbe mig på LCHF igen….. det gør mig lykkeligere .. ( plain and simple )

Nu er det ikke fordi at alle historier skal have en lykkelig slutning, og det har min historie slet ikke endnu……………….
Min krop skal afvænnes for sukker igen og jeg skal have nogle sunde opskrifter ind på rygraden ( I´ll keep you posted)

Jeg VED at jeg vil have dage hvor jeg tvivler og springer fra.
……………. Dage hvor min hjerne lokker mig på afveje
……………. Dage hvor udbudet i supermarkedet frister mig
……………. Dage hvor jeg MÅ have sushi
Jeg VED også, at det er en del af livet, at give plads, uden at føle at jeg fejler, og at det er ok at hoppe af hesten et kort øjeblik, så længe jeg holder fast i tøjlerne.

Det er vigtigt for mig, at jeg lever sundt I DAG….. og i morgen har jeg samme mål.

Hvis du har lyst til at følge min dagligdag og refleksioner oftere, er du velkommen til at følge mig.
Facebook: Hende med type 2
Instagram: Hendemedtype2

Mange hilsner Line

Skriv et svar