Sammen om diabetes

af

Jeg har haft en oplevelse som jeg er nødt til at dele.
For et par måneder siden hørte jeg i radioen, at Københavns kommune ville oprette et ”buddy program”
De havde så fortolket lidt på ordene, og efter en masse søgen fandt jeg ud af, at det var noget der hed, ”sammen om diabetes”

Det ligger i mit dna at hjælpe andre mennesker, så jeg vidste, at det var noget jeg måtte vide mere om.

Jeg har derfor i denne uge, deltaget i et kursus om programmet med 5 andre fantastiske mennesker der også har type 2.

Jeg må indrømme, at jeg gik ind i projektet med den tro, at jeg skulle matches med en person der havde brug for hjælp til at komme i gang med motion og kost ( hvilket er noget jeg ved frygteligt meget om )
… Ligeledes ved jeg også en masse diabetesfakta, og er generelt et smilende menneske, der vil det bedste for andre, så jeg tænkte naivt, at det var DET jeg skulle ud og dele.

Jeg blev klogere.. og det tror jeg også at de andre på kurset blev.

Allerede et par timer ind i kurset gik det op for os, at vores kommende opgave handlede om, at lære en masse om os selv og vores egen diabetesrejse, så vi husker det, imens vi hjælper andre igennem de forhindringer de har,

Hvis vi som udgangspunkt tænker, at alle godt ved hvad sundt kost er, og hvor meget motion man skal dyrke, for at kroppen har det godt, hvad er det så der gør, at nogle ikke gør det bedste for deres helbred ? 

For mig selv er det ofte, at jeg har for meget i mit hoved, og der ikke skal meget til at jeg bliver distraheret og glemmer at måle et blodsukker, eller kommer ud af døren uden piller.
Jeg får heller ikke motioneret så meget som jeg ønsker, da det nogle dage er nemt, at finde overspringshandlinger, der holder mig hjemme, i stedet for at komme ud og få rørt musklerne.

Selvom jeg syntes at mine egne udfordringer kan være store er der mennesker der har mange flere forhindringer for, at de kan passe på sig selv, og både få et godt liv senere, men i den grad også lige nu.

Mange er fanget af ensomhed, angst, bekymringer om økonomi eller har bare svært ved at tage vare på sig selv, da de mangler en ligesindet at tale med om diabetes, da det for mange af os er en voldsom diagnose at rumme og takle.
Hvis ens hverdag rummer problemer der er mere akutte, træder egen omsorg og diabetes ofte i baggrunden.

Som diabetesmakker kan man gøre en forskel ( håber jeg ) 

Jeg er imponeret over, hvor godt vi som almindelige mennesker blev ”klædt på” på kurset og hvor grundigt vi blev sat ind i opgaven.
Det betyder ikke at den er nem at træde ind i, men jeg kan godt lide udfordringer og jeg kan især lide at gøre en forskel.

Når Maiken ”vores underviser” ringer til mig i næste uge, vil jeg svare at jeg er klar så snart, at der er et match der kan bruge, det jeg kan byde ind med.

Jeg havde nogle hårde men også nogle sindsygt sjove dage, da de 5 andre var spændende, sjove, søde og virkeligt empatiske mennesker allesammen. 

Hvis vi alle melder os, ser jeg frem til, at møde dem på det næste netværksmøde for ordningen.

Hvis man bor i københavn og vil høre mere om næste start d.29 januar, kan man kontakte Center for Diabetes.
Jeg kan stærkt anbefale det, hvis man kan rumme en menneskelig og social opgave i sit liv.

…………………………

Hvis du har lyst til at følge min dagligdag og refleksioner oftere, er du velkommen til at følge mig.
Facebook: Hende med type 2
Instagram: Hendemedtype2

4 svar til “Sammen om diabetes”

  • Line Maria Sørup

   Hej Knud
   Jeg beklager at jeg først ser din besked nu 🙂
   Jeg var var rundt i byen for at passe aftaler og nåede at give Majken ( den unge fra kurset ) et kram, da hun stod på Nørrebro sammen med Center for diabetes og delte æbler, kaffe og info ud til dem der kom forbi 🙂

Skriv et svar