Farvel, Ditte Marie 💙

af
Ditte Maries familie har skrevet på hendes Facebook-profil
Ditte Maries familie skrev fredag den 30. juli at hun var gået bort

😢Diabetesfællesskabet har mistet en stærk stemme. Det er umuligt at finde de rette ord. Men vi skylder Ditte Marie Birch at prøve.

36-årige Ditte Marie Birch er sovet stille ind fredag den 30. juli.

Ud over type 1-diabetes kæmpede Ditte Marie med en spiseforstyrrelse og angst for lavt blodsukker. En livsfarlig cocktail ifølge hende selv. Og trods sin unge alder havde hun stort set alle følgesygdomme til diabetes. Hun har haft blodpropper i benene, gastroparese (mave-tarmsygdom), neuropati (nervebetændelse), skinnebenssår, øjenproblemer og var i dialyse for manglende nyrefunktion. Hun sluttede efter eget ønske sin dialysebehandling.

Alligevel prioriterede hun helt til det sidste at bruge tid og kræfter på at dele sin historie – for at hjælpe andre💙.

Vi i Diabetesforeningen lærte Ditte Marie at kende på et medlemskursus i 2017, hvor hendes vindende væsen og personlige historie gjorde indtryk på os og de andre deltagere. Det er beundringsværdigt, hvordan Ditte Marie forsøgte at hjælpe andre ved at fortælle sin historie. Både i Diabetesforeningens medier, landsdækkende medier, i Anders Aggers program ‘Indefra’ og via hendes blog på Diabetes Stories. Senest bidrog hun i medlemsmagasinet Diabetes til at bryde tabuet om gastroparese.

Selv har hun længe været smerteligt bevidst om situationens alvor, og det var hendes eget valg, at det var tid til at slutte behandlingen med dialyse. På trods af det bevarede hun til det sidste et sjældent overskud, hvor hun altid var ekstremt betænksom, omsorgsfuld og oprigtigt interesseret i sine medmennesker.

I sit seneste blogindlæg skrev hun:

💬”Jeg skriver ikke dette indlæg, for at skræmme jer andre… Eller løfte pegefinger… Jeg skriver det, fordi jeg håber, I vil passe på jer selv… Gøre dét, jeg ikke gjorde – bed om hjælp i tide…”💬

Ditte Marie håbede inderligt, at hun ved at fortælle sin historie kunne være med til at sætte fokus på, hvor vigtigt det er, at de læger og sygeplejersker, der behandler personer med diabetes, også tænker den psykiske del ind i behandlingen.

Som i filmen her, hvor hun fortæller om diabetes og psyken:

🙏🏼Ditte Marie var tapper, kærlig og modig. Og det er uretfærdigt og uforståeligt, at hun ikke er iblandt os længere.

Vores tanker går til Ditte Maries familie, som hun altid talte så kærligt om.

Æret være Ditte Maries minde. Farvel du smukke sjæl.

Kærlig hilsen alle os fra Diabetesforeningen

* Ditte Marie ønskede, at hendes blogindlæg skulle forblive online efter hendes død*

📍Husk, at alle med diabetes er velkomne til at ringe📲 eller 👩🏻‍💻skrive gratis og anonymt til Diabetesrådgiverne, hvor man bl.a. kan komme i kontakt med en børne- og ungekonsulent og en diabetespsykolog: https://diabetes.dk/radgivning/kontakt-diabetesradgiverne

Skriv et svar